takken-boven
takken-onder Stiften

Tuincreatie & Tuinontwerp

Een tuinontwerp is pas een goed ontwerp als het naadloos aan weet te sluiten bij de omstandigheden en de wensen van de opdrachtgever en bij de bestaande omgeving.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn veel factoren die meespelen. De oppervlakte van een tuin, de bestaande bebouwing, de ligging t.o.v. de zon, de grondsoort(en) en de diepte waarop het grondwater zich bevindt: het is allemaal van belang. Dat zijn dan alleen nog maar de feiten waar niet veel aan veranderd kan worden, het zijn de eerste uitgangspunten.

Op basis daarvan gaan we het gesprek aan over uw eigen plannen, wensen, ideeën. Waar moet de klemtoon op liggen: op een romantische tuin, wilt u er waterpartijen in, grote feesten in kunnen geven? Of moet uw tuin nonchalant en pittoresk zijn, moet het vooral een speelplaats voor de kinderen zijn of juist een fijne leefplek om te lezen, te eten, te koken wellicht… Welke verharding nemen we, welke speeltoestellen, priëlen, hekken, veranda’s, vijvers, watervallen, pergola’s, carports of andere elementen van hout, steen, beton, ijzer, rvs of glas moeten we meenemen in het concept?

Met welke accessoires maken we het ontwerp af, zetten we de puntjes op de i?

En dan hebben we nog geen woord geschreven over de aard en stijl van de beplanting van uw tuin… Het is daarom geen wonder dat steeds meer mensen het ontwerpen en realiseren van hun tuin aan vakmensen overlaten. Het aantal mogelijkheden is tegenwoordig zo groot dat het dagelijkse betrokkenheid vergt om het allemaal bij te houden.

Ook de inzichten, zeg maar de mode, verandert. Tuinontwerpen gaan met hun tijd mee. Zie ook: prioriteiten. Als ervaren hoveniers weten we daarover mee te praten.

Kijk ook eens op: villatuinen, daktuinen, watertuinen, voortuinen, klassieke tuinen, designtuinen, bedrijfstuinen, openbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuin, de kleine tuin, de verticale tuin, spel- en speeltuinen, de natuurlijke tuin, de leeftuin, de voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

 

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten