Tuin van het jaar
takken-boven
takken-onder Stiften

Vathorst

 

Gaan als de brandweer...

Een klein karwei in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst, het plaatsen van een door onszelf gebouwde schutting, leidde onlangs tot een onverwacht gevolg. 

In het kader van de ARBO-wet leren we onze mannen behalve nauwkeurig ook veilig te werken en allerlei voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Dat mag soms zelfs een beetje overdreven lijken, maar het heeft wel effect.

Op de bewuste (dins)dag in de winter waren Jeroen en Wim bezig met hun schutting, toen er in een woning in de onmiddellijke omgeving paniek uitbrak: brand!

Onze mannen hadden in de week daarvoor net een cursus bedrijfshulpverlening gevolgd, waarin onder meer het bestrijden van kleine branden was behandeld. Zodat Jeroen en Wim wisten wat hen te doen stond. Ze liet er geen gras over groeien en renden naar de woning.

De brand bleek een gevalletje vlam in de pan. Een stel kinderen had willen wokken met een overdosis aan olie en toen was de vlam in de pan geslagen. Blussen met water had een averechts effect gehad: het kokend hete vet was ontploft en had een dikke walm voortgebracht die de muren heeft beroet.
Onze mannen hebben een deksel gezocht en gevonden waarmee ze de kokende olie van de zuurstoftoegang konden afsluiten.

Ze waren precies op tijd, want een gealarmeerde buurman was net van plan om de pan met inhoud en al naar buiten te brengen. Met grote kans op persoonlijk letsel als gevolg.
Onze mannen gingen ‘als de brandweer’, dus snel, heel snel. Ze waren de ‘echte’ brandweer daarmee te snel af.

Het brandje haalde de lokale pers, alleen werd daarin ten onrechte vermeld dat de brandweer de brand zou hebben geblust. Het buurtje in Vathorst en wij ook, weten wel beter!  

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-instagram

Instagram

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten