Tuin van het jaar
takken-boven
takken-onder Stiften

Kees van Grootheest

 

Genomineerd voor DE vakprijs voor hoveniers

De vakorganisatie van de Nederlandse hoveniers kent tal van initiatieven om ons mooie vak meer bekendheid, diepte en inhoud te geven.

Een hoogtepunt daarin is de verkiezing van de ‘Tuin van het jaar’. Een jury van vakmensen beoordeelt dan een aantal tuinen op een groot aantal aspecten:

- esthetiek/vormgeving;

- uitvoering;

- toepassing van dode materialen;

- groenplan;

- wensen van opdrachtgever vervuld en nog andere.

De vakjury gaat niet over één nacht ijs.  De door ons aangemelde tuin werd na een grondige voorselectie goed genoeg bevonden voor een persoonlijk bezoek van de vakjury.  Dat heeft meer voeten in de aarde dan je zou verwachten. Een gezelschap van      .... personen, juryleden, bestuursleden van de branchevereniging en een fotograaf en filmer kwamen ‘onze’ tuin met eigen ogen aanschouwen.

Gelukkig is die  tuin ruim bemeten, zodat men elkaar niet voor de voeten heeft gelopen. Nog blijer werden we echter van de positieve sfeer tijdens de inspectie: Nog mooier dan op de foto, zei iemand en dan maakt je hart een vreugdesprongetje.

Dat jurybezoek is al een grote eer, maar daarmee is de nominatie nog niet verzekerd.  Het bezoek vond plaats in augustus. Halverwege oktober kwam het verlossende woord: we zijn genomineerd. In totaal worden er jaarlijks 7 tuinen geselecteerd die meedingen naar de grote vakprijs.

Behalve de vakprijs is er ook nog een publieksprijs: de genomineerde tuinen worden op een website gepresenteerd en liefhebbers van mooie tuinen kunnen dan hun favoriet kiezen.

We zijn blij en trots en onze opdrachtgever is dat ook. We hebben een prachtig vak, maar het is helemaal mooi als je erkenning vindt in je eigen vakkringen.

De publieksprijs zouden we natuurlijk ook graag willen winnen. U kunt meekijken en meebeslissen zodra de genomineerde tuinen openbaar worden gemaakt en op een website getoond.

Natuurlijk laten we dat tijdig weten!

 

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-instagram

Instagram

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten