takken-boven
takken-onder Stiften

onderhoudsarme tuin

Onderhoudsarme tuin

Een tuin leeft, ontwikkelt zich. Daarom is er altijd enige mate van onderhoud nodig, want anders krijgt het onkruid de overhand. Natuurlijk kunt u de complete tuin ook laten plaveien met tegels of stenen, maar daar zijn grote bezwaren aan verbonden. Zo kan het regenwater niet gemakkelijk weg, het zal blijven staan of naar het laagste punt in de omgeving zoeken en dan de riolen overbelasten. Daarnaast is het gewoon niet mooi..., zeker niet als er betontegels worden gebruikt.

Er is nog een nadeel: van beton worden mensen eerder somber en slecht gehumeurd dan van groen. Groen leeft en zien leven boeit, verbetert humeur en prestaties van mensen.

Daarom moeten mensen zonder ‘groene vingers’ niet bij voorbaat afzien van een tuin. Want gelukkig voor hen zijn er genoeg mogelijkheden om van groen te genieten, zonder veel zorg.

De lusten, maar bijna geen lasten.

De Kunst van het Scheppen verstaat namelijk de kunst van het aanleggen van tuinen die niet veel aandacht vragen. Daarbij komt: zelfs bestrating heeft enig onderhoud nodig, al was het maar om onkruid tegen te gaan, of mos, algengroei te bestrijden.

Een onderhoudsarme tuin kan heel mooi zijn, een echt visueel plaatje. De meeste struiken en bomen bijvoorbeeld hebben niet veel verzorging nodig,

Een voorbeeld van een onderhoudsarme tuin? Wat denkt u van een mooie sierbestrating, onderbroken door hoog opgaande grassen, bamboe of palmen, bepaalde vetplanten of heeft u liever een of meer grote plantenbakken met vaste planten daarin?  

Bouwelementen zoals een pergola of een verhoogd terras geven een onderhoudsarme tuin de gewenste verticale accenten. Laten begroeien door klimplanten zoals blauwe regen en het uitzicht vanuit de huiskamer wordt een stuk mooier en inspirerender.

De meeste hagen hebben nauwelijks onderhoud nodig en als het dan toch moet en u heeft geen zin in/talent voor snoeien? Dan komen onze specialisten in tuinonderhoud om er de schaar in te zetten en na afloop het groenafval keurig op te ruimen en mee te nemen.

U heeft dus geen groene vingers nodig om toch optimaal te kunnen genieten van uw onderhoudsarme tuin.

Kijk ook eens op: villatuinendaktuinenwatertuinenvoortuinenklassieke tuinendesigntuinenbedrijfstuinenopenbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten