takken-boven
takken-onder Stiften

villatuin

Oosterse tuin

 

Japans of Chinees, Oosters, yin en yang: kenmerkend houtwerk in felle kleuren en subtiele Oosterse vormen. Water mag niet ontbreken in zo’n tuin. Een ijl bruggetje is helemaal op zijn plaats, mobiles worden bewogen door de wind. Rotsplanten en andere lage gewassen maken de dienst uit. In de vijver misschien koikarpers? Hoog opgaande grassen en riet zorgen voor de welkome afscheiding tussen de verschillende segmenten en anders is het wel de decoratieve zwarte bamboe. Deze tuinen moeten nog meer dan andere in balans zijn, er moet een serene rust van uitgaan.

Kunnen nuchtere Nederlandse hoveniers zich in dit delicate proces mengen en een goed resultaat neerzetten?

Zeker wel: de wensen van de opdrachtgever staan centraal en ons inlevingsvermogen is niet beperkt tot het oer-hollandse doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Maar gezegd moet worden dat echte Japanse tuinspecialisten volgens normen werken en technieken beheersen die wij niet kennen. Het blijft een westerse vertaling van het Oosten.

 In een Oosterse tuin moet het water klateren, moet het hout gelakt zijn, is bamboe behalve een plant ook een bouwmateriaal.

In goed overleg met de opdrachtgever mengen we Westerse en Oosterse invloeden tot een ontwerp dat past. Want de wensen van de opdrachtgever staan centraal bij De Kunst van het Scheppen, we zijn dienstbaar!

Door de verfijnde detaillering leent een Oosterse tuin zich uitstekend voor kleine oppervlakken. Goed idee voor de compacte tuin dus.

De Oosterse tuin is enigszins verwant aan die andere exoot: de rotstuin.

Kijk ook eens op: villatuinendaktuinenwatertuinenvoortuinenklassieke tuinendesigntuinenbedrijfstuinenopenbaar groen of de romantische tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten