Ontspannen in een plantrijke tuin vol ontspanningsmogelijkheden

In het buitengebied van Voorthuizen is omstreeks 2020 een nieuwe villawijk gerealiseerd met prachtige woningen waaronder die van onze opdrachtgevers. Een woning om oud in te worden, wonen op de begane grond en voldoende ruimte om kinderen en kleinkinderen te laten logeren.

Natuurlijk hoort daar een tuin bij. De woning staat midden op de kavel met opzij een garage, de locatie van de oprit was daarmee bepaald, maar toen de rest nog.

De opdrachtgever had wensen. Looppaden rondom de woning, ruime tegelterrassen om met goed gezelschap lekker buiten te zitten, een grasveld met schommels voor de kinderen met daar omheen het liefst veel bloeiende vaste planten, bomen en struiken in ruime borders. Daarnaast moest de tuin knus zijn en toch overzichtelijk en daarbij zo onderhoudsvriendelijk mogelijk.

Die wensen zijn allemaal meegenomen in het ontwerpproces en na het akkoord op het ontwerp hebben we de tuin gerealiseerd. De bestrating is volgens wens uitgevoerd en daar omheen zijn ruime dichtbegroeide borders gerealiseerd met jaarrond bloeiende en wintergroene beplanting. De tuin is begrensd door hagen van beuken en klimop. In de voor- en achtertuin zijn blokhagen van taxus aangeplant om de ruimte te breken en massa en diepte aan te brengen. Blauweregen begroeit de grote douglashouten pergola en produceert in het voorjaar prachtige hangende bloemen. Voor de complete familie zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te spelen, te relaxen of gewoon te genieten van deze tuin. Dat ze er maar lang van mogen genieten!