Organische vormen in Nijkerk

Over wolken gesproken: zie de Osmanthus (schijnhulst), een groenblijvende plant, die prachtig is geknipt in een wolkachtige vorm en die hier wordt toegepast op de erfgrens en in hoeken van de tuin.

De tuin ‘omarmt ‘als het ware de nieuwbouwwoning die hiermee een prachtig kader krijgt. De voortuin, de oprit, zijtuin en natuurlijk de achtertuin vormen een harmonisch geheel waarbij organische vormen de boventoon voeren.

De woning is verlengd met een veranda die de mogelijkheid biedt om aanpalend aan de woonkamer overdekt buiten te zitten. Een grote lichtstraat in het dak zorgt voor voldoende lichtinval. Het is niet de enige verblijfsmogelijkheid in de tuin. Er zijn verschillende mogelijkheden om te zitten, aan de grote tafel, rond de vuurplaats, ligstoelen, (kleine)picknicktafel…

Voor de kinderen is een speelgazon met trampoline gerealiseerd. Ze hebben genoeg ruimte op de klinkerpaden om met fietsjes en skelter rond de woning te scheuren. Om ze gezond te voeden is er een kleine moestuin aangelegd aan de zijkant van de woning.

Al die functionele onderdelen van de tuin worden omringd met allerlei groen in verschillende vormen. De wolkbeplanting van Osmanthus noemden we al. Daarnaast is er een keur aan siergrassen en bamboe aangeplant, afgewisseld met en begrensd door bloeiende vaste planten.

Kort samengevat: een tuin om je in uit te leven!