Robuust met een touch van Zuid-Europa in Nijkerk

De opdrachtgevers voor deze tuin hebben hun hart verpand aan de hibiscus, de oleander en andere zon-aanbiddende planten uit Zuid-Europa. Niet alleen in de beplanting, ook in de hardhouten acaciapalen en de tegels van keramiek komt hun liefde voor de meer zonnige contreien tot uiting.

De tuin moest onderhoudsarm zijn. We vertaalden dat naar decoratieve keramische tegels die zijn gevoegd met een waterdoorlaatbare harsgebonden vulling die onkruid een halt toeroept. De grindpaden zijn organisch van vorm. Ze zijn voorzien van buigzame opsluitranden die de grenzen van de borders markeren. Het patroon van de tegels en de vloeiende vormen van de borders dragen hun steentje bij aan de ontspannen sfeer. Het is alles robuust, ruimtelijk en het ademt een natuurlijke rust die vanuit de glazen serre optimaal beleefd kan worden.

Het soms breed uitwaaierende grind, de hardhouten acaciapalen en de mooie selectie zwerfkeien zorgen voor stoere accenten. De toegepaste klinkers en de zorgvuldig gekozen beplanting die de organisch vormgegeven borders stofferen zorgen voor een harmonisch contrapunt.

Het is een tuin die niet veel onderhoud nodig heeft, conform de wensen van de opdrachtgevers, maar die prachtig aansluit bij de robuuste vormgeving van de woning waar hij bij hoort.