Rustieke (winter)groene leeftuin in Putten

Zoals veel nieuwe woonwijken tegenwoordig gebouwd worden op wat vroeger landerijen waren, zo is ook deze wijk opgebouwd op een stuk braakliggend terrein. Een kavel wordt gekocht om op te gaan bouwen, van niets tot iets dus. Zo is dat ook hier het geval. Na de voltooiing van de woning was er van een tuin om in te leven nog geen sprake. Deze ruimte was nog leeg en kaal en dus nog in te vullen naar wens en smaak.

De woning staat midden op de kavel. Er moest dus rondom de gehele woning ruimte ingevuld worden. We creƫerden een rustieke, groene leeftuin met verschillende terrassen in de achtertuin om lekker te kunnen eten en te genieten van de omgeving. Overal in deze tuin bevind je je tussen bloemen, siergrassen en/of mooie heesters.

De tuin is functioneel door het toepassen van een ruime oprit, brede (grind)paden, maar is door zijn organische vormen ook juist sierlijk en een lust voor het oog. Langs de erfgrenzen is gebruik gemaakt van groene wanden in plaats van strakke hekwerken. Dit draagt bij aan een groen natuurlijk evenwicht van de tuin. Vanuit de woning kijkend naar de tuin gaat deze na een strak gazon en vaste plantenborders over in een bosachtig stuk groen. De al aanwezige bosplantsoensoorten zijn bewaard gebleven en er is een pad met snippers aangebracht voor een echt stukje bosbeleving. Kleinschalig, maar zeker het betreden waard. Vogels en klein gedierte kunnen terecht in deze tuin en de vele bloemen in deze tuin trekken veel bijen aan. Een echte tuin voor het leven dus, niet alleen voor mens, maar ook voor dier, hoe klein ook.