Smalle kavel in Nijkerk

In het centrum van Nijkerk bevindt zich een smal, maar lang perceel met daarop een woning waarvan de inrichting compleet is aangepakt. De tuin kon daarna niet achterblijven. Op basis van ons ontwerp hebben we de tuin compleet ‘op de schop’ genomen.

Met de aanleg van een groot terras van keramische tegels creëerden we zitgelegenheid onder de veranda en daarbuiten. Een zwevende vlonder van 20 (!) m lengte verbindt de terrassen met het achterste deel van de tuin. Je wandelt onder de met blauweregen begroeide aluminium pergola’s, tussen siergrassen en andere beplanting naar het wellness deel van de tuin. Daar wachten een jacuzzi, een heerlijk zwembad, een open keuken en nog meer attracties op de ontspanning zoekende mens.

Kruiden om mee te koken of thee van te maken kunnen op werkhoogte worden geplukt in de eigen moestuin. De tuin kent in alle seizoenen van het jaar bloeiende planten om naar te kijken of van te plukken voor het maken van fraaie boeketten. De wintergroene hagen bieden in alle seizoenen beschutting en privacy. Tuinverlichting zorgt ’s avonds voor extra sfeer en markeert tevens de looproutes. Een tuin voor alle seizoenen en elk moment.

Achterin de tuin verleent een automatisch openslaande poort toegang tot een groot grintplateau, de parkeergelegenheid.

Op de uitbouw, veranda en platte daken van bijgebouwen zijn sedum-matten aangebracht. Niet alleen prettig om naar te kijken, ook goed voor milieu en leefklimaat!