Stadstuin bij grachtenpand in Amersfoort

In een historische binnenstad als Amersfoort is de ruimte schaars. Een ander gegeven is dat binnenstadbewoners, net als iedereen, graag hun eigen terras(sen) willen om maximaal te genieten van hun buiten.
Op een beperkt oppervlak hebben we een onderhoudsarme tuin gerealiseerd met verschillende soorten plaveisel, twee terrassen, een strakke erfafscheiding en toch nog veel groen. Een groot deel van de beplanting is gedurende alle seizoenen groenblijvend. Het is een bijna grafisch ontwerp, met mooie details, zoals cortenstaal begrenzingen van de borders en een plantenbak van hetzelfde materiaal. De variatie aan vegetatie is groot, zodat er veel te bekijken valt. Wat dat laatste betreft: een kunstwerk maakt het geheel helemaal af.
Niet groot van oppervlak, wel een groots effect.

De realisatie bracht nogal wat uitdagingen met zich mee, we konden niet met ons materiaal, gereedschap en machines bij de tuin komen, tenzij een steegje of een garage de toegang mogelijk maakt. Helaas is dat zelden het geval en nu ook niet. Door het huis met de machines en de bouwstoffen was geen optie. Dan er maar overheen!

Met een kraan brachten we het grind, de beplanting en andere gereedschappen over de gracht. Dit prachtige moment hebben wij natuurlijk op beeld vastgelegd.


Lees hier meer over dit project in een eerder verschenen nieuwsbrief

Al deze inspanning resulteerde zich in onderstaande beelden.