Villatuin Laren (N.H.)

In een lommerrijke wijk in het Gooi stond een villa op de nominatie voor een grote renovatie.

Voordat het zo ver was, hebben wij de tuin compleet ontdaan van oude beplanting, bestratingen en andere elementen. Daarna kon de bouwkundig aannemer zijn gang gaan.
Nadat deze de woning had opgeleverd, gingen wij aan de slag om de tuin in te richten en aan te kleden volgens het nieuwe tuinontwerp.
Karakteristieke Oudhollandse (stap)tegels en traptreden, gebakken waaltjes, afgewisseld met grind zorgen ervoor dat de tuin overal goed te belopen is en voor voldoende variatie in de (half)verhardingen. Het regenwater van alle daken wordt opgevangen in goten en door buizen naar infiltratiekratten geleid die onder het gazon zijn ingegraven. Het water wordt zo in eigen tuin gebufferd, waar het beschikbaar blijft voor droge perioden.
Door te werken met volwassen beplanting in de vorm van dichtbegroeide haagelementen, grote leibomen, volgroeide dakbomen, meerstammige bomen en zuilbomen hebben we een tuin met 'body' en voldoende privacy gecreƫerd. Volledig in harmonie met de bebouwde omgeving. Bloeiende borderbeplanting zorgt het hele jaar voor kleur in de tuin.

We legden een prachtige, heldere vijver aan, met een kunststof vlonder om ontspannen te loungen en te genieten van het geluid van stromend water, een fris (voeten)bad en van de ruisende rietplanten. Vanuit de loungeset op de vlonder heb je een prachtig overzicht over de hele tuin. 's Avonds gaat de tuinverlichting aan; bomen en beplanting worden dan prachtig uitgelicht, verlichting langs paden en terrassen zorgt voor sfeer en veiligheid.

Ook aan de kinderen is gedacht, en hoe! De trampoline, het grasveld, een grote speelhoek met speelhuisje, schommels en glijbaan nodigen uit om uitbundig te spelen, te klimmen en klauteren. Deze tuin biedt ontspanning, beleving en plezier voor iedereen.