Wonen en buitenleven pal naast heide te Hilversum

Wonen in een karakteristieke jaren ’30 woning, liggend in een rustige buurt, pal naast een prachtige en grote heide om te wandelen. Klinkt aanlokkelijk toch? Wij realiseerden een tuin om, naast al dat moois in de buurt, ook nog eens heerlijk van te genieten

De tuin is van geringe afmeting, maar beschikt over alle elementen om heerlijk te kunnen vertoeven tussen het vele groen. De paden en terrassen variëren in soort en type, zo is gebruik gemaakt van karakteristieke Oud-Hollandse tegels, split en mooie gebakken klinkers dat goed bij elkaar past. 

Afvalcontainers zijn handig om afval te scheiden, maar zeker niet het mooiste meubilair om in de tuin te hebben. Toch moeten ze ergens in de tuin staan en vaak worden deze achter een ombouw verstopt zodat deze uit het zicht zijn. In deze tuin deden we wat eens anders, we verstopten ze ook, maar achter natuurlijke ruwe kastanje palen die omarmt worden door prachtige klimplanten. 

Groente, fruit en kruiden uit eigen tuin zijn vaak het lekkerst, want je weet zeker dat ze met liefde zijn geteeld en niet bespoten zijn. In deze tuin is dat ook aanwezig; vruchten van de vijg in het grind, een moestuinbak om eigen groente en kruiden te kweken en een druif achterin tegen de muur of eigen druiven te kunnen plukken. 

Een heerlijke plek om te genieten, loungen en eten met familie en vrienden, en dat allemaal omringd door veel groen.