takken-boven
takken-onder Stiften

prieel

Romantische tuin

Wat is een romantische tuin? Een tuin met veel rozenbogen? Blauwe of gouden regen? Een prieel? In elk geval moet er aandacht worden besteed aan het tuinmeubilair, dat is duidelijk. En aan terrassen, zonnehoekjes, een vlonder kan van toegevoegde waarde zijn.

Een romantische tuin moet idyllisch zijn, uitnodigen om er in te verblijven, met een tijdschrift of boek, in een prieel, of in een beschut hoekje. Water, in de vorm van een vijver, fontein of ornament geeft veel sfeer. Riet ruist romantischer dan bamboe. Een stoere veranda met pannendak, een pergola die meer diepte brengt en prachtig kan dienen om kamperfoelie (romantische geuren bij avond) of rozen in te laten klimmen: het past allemaal in het romantische concept.

Mooie, opgaande borders met veel bloeiende planten mogen in een romantische tuin natuurlijk niet ontbreken. Een gazon dat uitnodigt om te spelen of te sporten evenmin.

Een buitenkeuken maakt idyllisch buiten koken (en eten!) niet alleen mogelijk maar zelfs heel aantrekkelijk. Verweerde spiegels, paden van mos of kleine klinkers, een houten deur in een vrijstaande sponning of een mooi afbrokkelende muur: De Kunst van het Scheppen brengt graag wat extra romantiek in uw leven. In de vorm van een tuin waartegen u geen weerstand zult kunnen bieden.

Klassiek romantisch komen deze tuinen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving.

Kijk ook eens op: villatuinendaktuinenwatertuinenvoortuinenklassieke tuinendesigntuinenbedrijfstuinenopenbaar groen, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

 

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten