takken-boven
takken-onder Stiften

voortuin

De verticale tuin

Verticale tuinen zijn er in soorten en maten. In feite is een muur met klimop of blauwe regen begroeid al een verticale tuin, maar professionals spreken pas van verticale tuinen als er niet of nauwelijks in de grond wordt geworteld.

Een verticale tuin is een soort daktuin maar dan verticaal. Bij de aanleg van deze groene wanden komt veel techniek kijken. De techniek van de plantkeuze, want lang niet alle planten zijn geschikt voor deze toepassing. Dan het probleem van de aanhechting. Er zijn ingenieuze gevelconstructies nodig om de verticale tuin in leven- en op zijn plaats te houden.

Tot slot is zijn er de problemen van de watervoorziening en het onderhoud. Ook daarvoor zijn oplossingen bedacht, heel ingenieuze. Met als resultaat dat de tuin goed wordt bevloeid, niet overstroomt en niet al te veel onderhoud vergt.

 De vraag is: waarom zoveel aandacht en kapitaal investeren in een groene wand?

Het antwoord is drieledig:

-          vanuit esthetisch opzicht, een verticale tuin kan werkelijk prachtig zijn;

-          vanuit praktisch milieustandpunt. Een verticale tuin isoleert in de winter en koelt in de zomer. Daarnaast bindt de tuin fijnstof en Co2;

-          vanuit cosmetisch standpunt: een verticale tuin kan lelijke gevels laten verdwijnen achter een prachtig landschap.

 Variatie maakt de verticale tuin tot een visueel plaatje, als het goed is. Het vereist veel kennis en inzicht een zodanig beplantingsplan te schrijven dat het eindeffect mooi en zelfs intrigerend is. Daarbij moet het qua onderhoud ook nog een goed doordacht ontwerp zijn.

De Kunst van het Scheppen beschikt niet over al die specifieke vakkennis, maar we werken samen met specialisten die van de hoed en de rand èn van wanten weten. Samen met hen kunnen we u van dienst zijn op het niveau dat u van ons verwacht.

 Verticale tuinen worden weinig toegepast op woonhuizen, maar wel op bedrijfspanden.

Verticale tuinen kunnen prachtig worden gecombineerd met een voortuin of een daktuin.

Het is de ultieme vorm van bedrijfsgroen.

 Kijk ook eens op: villatuinenwatertuinenklassieke tuinendesigntuinenopenbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten