Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Tuinonderhoud is een apart specialisme binnen het hoveniersbedrijf. Het vereist een andere houding t.o.v. het vak en ook andere kennis. De onderhoudshovenier moet precies weten welke planten wanneer gesnoeid moeten worden en tot op welk hoogte. Hoe zit het met de bemesting? En met het bodemleven? Moet de grond losgemaakt of worden verrijkt met meststoffen, kalk of bacteriƫn? Met verstand van zaken en allerlei aspecten zorgvuldig tegen elkaar afwegend zal de onderhoudshovenier vooral de gezondheid van de tuin in het oog houden. Strak geknipte hagen zijn een mooi visitekaartje, maar gezonde borders en gazons zijn minstens zo belangrijk.

Onze onderhoudsploegen worden ingeschakeld om tuinen permanent te onderhouden. Wij nemen dan als het ware de complete verantwoordelijkheid voor het gezond houden van de tuin voor onze rekening. Voor andere opdrachtgevers komen we vooral in het voor- en/of najaar in actie als hun tuin groter onderhoud nodig dan ze zelf aan kunnen.

Zelfs in uitzonderlijk drukke perioden zullen we altijd tijd vrij proberen te maken voor bestaande relaties die voor onderhoud een beroep op ons doen.