takken-boven
takken-onder Stiften

villatuin

Daktuinen

 

Een dakterras hoeft helemaal niet groot te zijn om er toch een prachtige daktuin op te kunnen realiseren. Dat vergt wel vakmanschap en inzicht: het gebruik van volle grond bijvoorbeeld dient beperkt te worden, maar dat mag niet zichtbaar tot een onnatuurlijk resultaat leiden.

Gelukkig zijn er schuimkunststoffen die ook als substraat (grondvervanger) kunnen dienen en die licht in gewicht zijn. De Kunst van het Scheppen is innovatief en oplossingsgericht. Door slimme combinaties van lichte bouwmaterialen en volumineus groen, toveren we meer tuin dan u zou verwachten op uw terras of balkon.

Een goede daktuin tilt de omgeving als het ware boven zichzelf uit, maakt gebruik van de zichtlijnen van gebouwen en/of van groen dat op straatniveau wortel heeft geschoten. Ook kunnen we met sedum die daken bedekken die in het zicht zijn, waarmee de groenbeleving weer wordt versterkt.

Bouwkundige constructies, zoals een hek of een pergola beklemtonen het buitengevoel en met geraffineerd geplaatste spiegels kunnen we de daktuin groter laten lijken dan die feitelijk is.

Zorgvuldig gekozen beplanting, goede bewatering en afwatering, veel toepassing van verticale begroeiing zoals met klimplanten zal ervoor zorgen dat zowel de horizontale als de verticale kijkbeleving optimaal natuurlijk is.

Over voorzieningen om het hemelwater goed te verwerken en de toepassing van passende verhardingen moet goed worden nagedacht. Creativiteit en technisch vakmanschap strijden om voorrang als het er om gaat van daktuinen een succes te maken.

In ecologisch opzicht is een daktuin altijd een succes: het groen vangt veel fijnstof op en bindt Co2, de buren mogen er dus ook blij mee zijn.

De Kunst van het Scheppen realiseert daktuinen met ervaring, vakmanschap en creativiteit.

Het is steeds weer een uitdaging, maar we weten waar de kansen en de onverwachte mogelijkheden liggen.

Zo kunnen we een daktuin verrassend anders, zeg maar volwassen maken!

Net als we met andere compacte tuinen doen,

Verrassend anders: verticale tuinen. Groene gevels, maar dan gevarieerder, innovatiever en exclusiever.

Kijk ook eens op: villatuinenwatertuinenvoortuinenklassieke tuinen, designtuinenbedrijfstuinenopenbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde kleine tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten