Ontwerp

Ontwerp

Ontwerp

Ontwerp

Ontwerp

Ontwerp

Ontwerp

Het tuinontwerp is de basis onder De Kunst van het Scheppen. Want wat is er mooier en uitdagender dan een kale kavel om te toveren in een verrassend ontwerp dat naadloos aansluit bij de omgeving, inclusief bebouwing?

Een tuinontwerp is/hoort te zijn, maatwerk. Vaste waarden zijn natuurlijk de afmetingen van de kavel en het beschikbare budget. Binnen die begrenzingen zijn er nog legio creatieve invulmogelijkheden over. Het is de kunst om binnen die variatie aan mogelijkheden zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de opdrachtgever, zelfs aan wensen die onuitgesproken zijn, omdat ze onbewust zijn gebleven.

Elk tuinontwerp begint met een verkenning van het karakter van de omgeving en dat van de opdrachtgever, maar ook van de grondsoort, de zonligging.

In sommige gevallen moet ook rekening worden gehouden met de aanwezigheid van bomen.

We gaan nooit uit van een bepaald concept, we hebben doelbewust geen ‘eigen stijl’. Onze inspiratiebronnen worden gevormd door de input van de opdrachtgever en de legio mogelijkheden die de natuur ons iedere keer weer biedt. Natuurlijk zijn we best ontvankelijk voor bepaalde ‘modes’ die ook in de hovenierswereld van invloed zijn, maar we vertalen de mogelijkheden die een kavel ons biedt in een creatief ontwerp dat past. Dat resulteert de ene keer in een prijswinnende parkachtige tuin (Tuin van het Jaar) en een andere keer in een inventief ingedeeld dakterras of een stadstuin. Juist die grote variatie maakt ons vak zo aantrekkelijk. 

Als opdrachtgever heb je heb je een belangrijke stem in het kapittel: jij bent/jullie zijn voornaamste inspiratiebron.

Geïnteresseerd? Ga naar de Contactpagina en start een fascinerend traject!!