takken-boven
takken-onder Stiften

villatuin

Openbaar groen

 

Bomen en ander groen vormen samen de ‘long’ van menig bebouwde omgeving. De lucht wordt er gezuiverd, stof gebonden, het oog geboeid. Tenminste: als de groenvoorziening goed is ontworpen, vakkundig aangelegd en goed onderhouden (als dat laatste nodig is).

Openbaar groen is in allerlei opzichten functioneel. Het kan dienen als overgang naar een andere wijk of ander gebied, het kan een recreatieve bedoeling hebben of een afscheiding tussen deelgebieden zijn.

Functie gaat in dit geval dan boven vorm, maar naarmate de vorm mooier is zal de appreciatie van omwonenden groter zijn. Schoonheid is dus toch weer functioneel.

Onderhoudsarm is tegenwoordig wel de norm bij nieuwe groenaanleg, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat de vormgeving daaronder moet lijden. Wel vraagt het van de ontwerper meer inventiviteit en inlevingsvermogen.

Een goed ontwerp zal minder vandalisme oproepen, al blijft schoonheid altijd enigszins kwetsbaar.

De Kunst van het Scheppen is de ideale partner voor overheden en andere instanties (woningbouwverenigingen, vve’s) die hoge eisen stellen aan de esthetische en praktische eigenschappen van openbare groenvoorzieningen.

Ook voor wat betreft onderhoud.

Kijk ook eens op: villatuinendaktuinenwatertuinenvoortuinenklassieke tuinendesigntuinenbedrijfstuinen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de de kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten