Romantische tuin

Wat is een romantische tuin? Een tuin met veel rozenbogen? Blauwe of goudenregen? Een prieel? In elk geval moet er aandacht worden besteed aan het tuinmeubilair, dat is duidelijk. En aan terrassen, zonnehoekjes, een vlonder kan van toegevoegde waarde zijn.

Een romantische tuin moet idyllisch zijn, uitnodigen om erin te verblijven, met een tijdschrift of boek, in een prieel, of in een beschut hoekje. Water, in de vorm van een vijver, fontein of ornament geeft veel sfeer. Riet ruist romantischer dan bamboe. Een stoere veranda met pannendak, een pergola die meer diepte brengt en prachtig kan dienen om kamperfoelie (aromatische geuren bij avond) of rozen in te laten klimmen: het past allemaal in het romantische concept.

Mooie, opgaande borders met veel bloeiende planten mogen in een romantische tuin natuurlijk niet ontbreken. Een gazon dat uitnodigt om te spelen of te sporten evenmin.

Een buitenkeuken maakt idyllisch buiten koken (en eten!) niet alleen mogelijk, maar zelfs heel aantrekkelijk. Verweerde spiegels, paden van mos of kleine klinkers, een houten deur in een vrijstaande sponning of een mooi afbrokkelende muur: De Kunst van het Scheppen brengt graag wat extra romantiek in uw leven. In de vorm van een tuin waartegen je geen weerstand zult kunnen bieden.