Watertuin

Water is letterlijk de bron van alle leven. Geen tuin kan daarom zonder. Uiteraard speelt water daarom een belangrijke rol in onze praktijk. We leggen zwembaden en zwemvijvers aan, fonteinen en visvijvers. Een stroompje met een klaterende waterval of stroomversnelling over rotsen geeft de tuin cachet. We installeren irrigatie- en drainagewerken voor een zorgeloos tuinklimaat.

Water speelt dus een belangrijke rol in onze praktijk. Wie een vijver aanlegt, moet goed weten waar hij aan begint: er moet een biotoop worden ontwikkeld waarin vissen en andere waterbewoners goed gedijen. Het water mag niet troebel worden, maar evenmin compleet dichtgroeien met verkeerd gekozen waterplanten.
We zijn vertrouwd met water in de tuin, met de sproei- en drainagesystemen die voorkomen dat een tuin te nat of te droog wordt, de aanleg van waterputten en fonteinen en andere waterornamenten.

Op watergebied is het spectaculairste wat we hebben gedaan: de aanleg van een drijvende tuin in het plassengebied bij Vinkeveen.
Dat is een tuin op een eiland, drijvend in het water. Met behulp van veel schuimstoffen en andere bouwmaterialen die we normaal gesproken niet in een tuin toepassen, zijn we erin geslaagd een tuin te bouwen die zich in niets onderscheidt van een ‘gewone’ tuin, maar die wel is gesitueerd op een laagje grond en veen van slechts enkele tientallen centimeters dikte.
Een huzarenstukje, al zeggen we het zelf, ook al omdat de tuin alleen via het water bereikbaar was en zwaar materieel niet kon worden ingezet.
Elke opdracht voor een ‘gewone’ watertuin is te allen tijde welkom, want het is voor ons steeds weer een uitdaging alle wensen van de opdrachtgever te vertalen in allerlei vormen van groen en van water.
We hebben liefde voor ons groene vak en geen zee gaat ons te hoog....