takken-boven
takken-onder Stiften

voortuin

De voortuin

Het is algemeen bekend dat een eerste indruk vaak bepalend is voor de reputatie van iets of iemand.

Een slechte eerste indruk valt bijna niet meer weg te poetsen, een goede eerste indruk daarentegen schept verwachtingen. De voortuin is de entree naar de woning of het kantoor en dus net zo belangrijk als- of nog belangrijker dan de voordeur.

Dat geldt met name voor heel veel stadstuinen in buitenwijken.

Nederland telt honderdduizenden piepkleine of iets royaler bemeten voortuinen. Is er een professional aan te pas gekomen voor ontwerp of aanleg? Meestal volstaat één enkele blik om duidelijk te maken aangelegde of het een d.h.z. of een professionele groenvoorziening is.

Het ontwerpen en aanleggen van een voortuin stelt hogere eisen dan menig ander groenproject. De oppervlakte is vaak klein, de opdrachtgevers stellen prijs op privacy, maar de tuin mag niet te veel licht wegnemen, de tuin ligt op het noorden en krijgt weinig zon, enzovoort. Uitdagingen genoeg!

Juist omdat de voortuin zulke hoge eisen stelt, is het verstandig daarvoor professionele hulp in te roepen.

Dat is relatief kostbaar, maar de omgeving knapt er erg van op en uw (koop)huis komt veel beter tot zijn recht achter dat ontwerp waarover grondig is nagedacht.

Heeft u voor een kleine tuin en achter uw huis ook? Laat er dan een complete compacte tuin van maken, waarbij de woning de logische onderbreking daarvan vormt.

Als het goed is, dan worden voor- en achtertuin één harmonisch geheel met de woning.

 Kijk ook eens op: villatuinendaktuinenwatertuinenklassieke tuinendesigntuinenbedrijfstuinenopenbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten