takken-boven
takken-onder Stiften

Wij

De Kunst van het Scheppen, dat kan letterlijk worden genomen in de zin van een spade in de grond en figuurlijk: de creatie van iets nieuws.

Er is nog een andere kunst van het scheppen: het scheppen van orde, het plegen van onderhoud dus.

Dat zijn de drie voornaamste aspecten van ons zo veelzijdige (en veeleisende) vak. Gelukkig is De Kunst van het Scheppen inmiddels genoeg gegroeid om voor al die aspecten specialisten in huis te hebben.

We stellen ze graag aan u voor!

Weten hoe het allemaal zo gekomen is? Lees dan hier over onze ontstaansgeschiedenis.

Kees

Kees is als oprichter en creatief brein van De Kunst van het Scheppen bij elk nieuw project betrokken. Voor nieuwe opdrachtgevers is hij ‘het gezicht’ van De Kunst, beter gezegd: het oor en het oog, want daarmee registreert Kees het terrein dat bewerkt moet worden en ook brengt hij daarmee de smaak en de mentaliteit van de opdrachtgever in kaart. Kees is in zijn element als er een nieuw tuinontwerp moet worden gemaakt. Met respect voor zowel de natuurlijke als de gebouwde omgeving en de aard en wensen van de opdrachtgever tekent Kees voor een ontwerp dat verrast en boeit, in alle seizoenen. Met veel gevoel voor vormgeving en respect voor wat de natuur vermag realiseert hij ontwerpen die overtuigen. Ieder ontwerp van Kees is een letterlijk natuurlijke afspiegeling van de karakters van de opdrachtgevers. Een tuin die naadloos aansluit bij de belevingswereld van de bezitter, dat is het ultieme doel en dat wordt vaak bereikt. Kees schept tuinen die de complete omgeving een lift geven.

Evan

Waar Kees de creatieve kant voor zijn rekening neemt is Evan het praktische brein achter De Kunst van het Scheppen. Evan is de dirigent van de uitvoering en meester in de techniek. Hij doorziet elk project als geen ander, heeft een scherp oog voor allerlei technische aspecten en de oplossingen die daarbij horen. Hij maakt als manager de planning en kiest de medewerkers die passen bij de aard van de opdracht. Daarna is hij op de achtergrond beschikbaar als er zich onverwachte situaties voordoen waarop gereageerd moet worden. Zo vindingrijk als Kees is in het ontwerpen, zo creatief is Evan dat in de uitvoering. Hij omarmt de nieuwste technieken en inzichten en staat borg voor de kwaliteit van het eindproduct. Evan is ook verantwoordelijk voor de ‘after sales’. Eerste aanspreekpunt van opdrachtgevers voor aanpassingen, onderhoud van technische installaties, enzovoort. Evan zorgt ervoor dat de opdrachtgever gelukkig blijft met zijn bezit, tijdens de aanleg en in de jaren die daarop volgen en ook dat is nog een hele kunst…

Roeland

Met ruimschootse commerciële ervaring bij een “natte aannemer” in de offshore sector heeft Roeland de natuurlijke overstap gemaakt naar een echte “groene aannemer”, De Kunst Van Het Scheppen! Waar onze creaties vooral zichtbaar worden in de buitendienst steekt Roeland graag de handen uit de kantoormouwen en bewijst hij u en ons vanuit binnen een dienst. Als collegiale spin in het web slaat hij als Calculator / Werkvoorbereider / Inkoper een brug tussen de creatieve kant en de praktische uitvoering. Van begin af aan is hij betrokken bij alle projecten waar hij, op de achtergrond - vanuit ons kantoor, allerlei belangrijke zaken regelt zodat dit op de voorgrond - in de uitvoering- allemaal voorspoedig verloopt. Roeland vertaald alle nieuwe ontwerpen naar complete en tot in de puntjes uitgewerkte calculaties (met bijbehorende onderbouwingen, hoeveelheden, materialen, benodigde machine- en arbeidsuren en een duidelijke omschrijving van de specifieke werkzaamheden), zodat de opdrachtgever precies weet wat hij/zij krijgt. Op deze manier zorgt hij er mede voor dat de hoveniers goed voorbereid te werk gaan. Daarnaast stemt Roeland aanvragen en orders af met onze leveranciers, draagt zijn steentje bij aan de administratie, bewaakt alle lopende en nieuwe projecten en staat hij u graag te woord als u belt voor een tuinvraag. Roeland gaat gestructureerd te werk met oog voor detail, is klantgericht, sociaal en gedreven om een ieder van dienst te zijn en te ontzorgen. Een betrokken teamspeler met oog voor zowel mensen als resultaten. Hij stelt orde op zaken, voor u - maar ook voor ons, op kantoor. Een waardevolle aanvulling op de biodiversiteit van ons team!

Ruben

Ruben is onze (technisch)tekenaar/planuitwerker buitenruimten. Tijdens zijn opleiding Tuin & Landschapsinrichting maakte Ruben door middel van stage al onderdeel uit van het team en raakte in aanraking met werk op dit vakgebied. Nu Ruben zijn opleiding succesvol heeft voltooid, zal hij dit werk voort gaan zetten. Zo neemt Ruben met zijn inzicht op verschillende aspecten allerlei werkzaamheden voor zijn rekening; van het inmeten van een kavel en woning tot en met het meedenken en uitwerken van schetsen, complete inrichtingsplannen en technische uitwerkingen van uitdagende bouwkundige elementen. Dat samen tovert hij om tot gedetailleerde 3D ontwerpen die niets aan de verbeelding overlaten. Dit alles zorgt ervoor dat er uitgebreide en complete werkvoorbereidingen ontwikkeld worden en de buitendienst met deze uitgewerkte ontwerpen en technische tekeningen de mooiste tuinen kan realiseren, zo efficiënt als mogelijk. Mede mogelijk door het werk van Ruben. Zo draagt Ruben graag zijn steentje bij aan ‘’De Kunst’’.

Jeroen

Jeroen Jager is een ervaren hovenier die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij is al vele jaren onze specialist in onderhoud. Hij brengt graag orde en regelmaat aan in de tuin, zet de puntjes op de i. Jeroen streeft altijd naar een hoge kwaliteit van de tuinen waarvoor hij zich inzet. Hij werkt aan verbetering van de tuin in zowel uiterlijk als in gezondheid. Hij is zeer doelgericht en daagt zichzelf en zijn collega’s steeds uit nog beter te presteren. Jeroen is klantgericht, hij denkt graag mee en heeft in de praktijk zoveel ervaring en kennis opgedaan dat hij ook voor zijn collega’s een bron van informatie en inspiratie is geworden. Altijd bereid een helpende hand toe te steken en hij is, behalve een echte professional, ook nog steeds een ‘liefhebber’ in de ware zin van het woord.

Hendry

Hendry is net als Jeroen een ervaren hovenier en gespecialiseerd in het onderhoud van tuinen. Hij heeft veel ervaring en kennis en nog meer vaardigheden. Hij maakt vanaf 2020 deel uit van het team en werkt vooral samen met Jeroen aan het onderhoud van bestaande tuinen. Samen met Jeroen zorgt hij ervoor dat de aan hen toevertrouwde tuinen mooi en gezond blijven, ze hun natuurlijke waarde behouden. Hendry is een echte krachtpatser, een harde werker, maar ook vooral een echte tuinliefhebber. Hendry werkt secuur en efficiënt. Hij heeft oog en hart voor het juiste onderhoud van alle elementen in een tuin. Van beplanting tot en met de bestrijding van ongewenst onkruid in de (half)verhardingen. Hendry streeft naar perfectie, hij gaat het liefst niet eerder naar huis voordat alles netjes is afgewerkt is en de opdrachtgever blij. Hendry weet veel van planten, kan hagen kaarsrecht maken. Hij weet precies wat borders nodig hebben en hij is inmiddels door en door vertrouwd met de kwaliteitsnormen die gehanteerd worden bij ‘’de Kunst’’. Hendry is daarnaast altijd behulpzaam en nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken om collega’s te hulp te schieten. Eén van onze toppers!

Coen

Coen is terug van weggeweest in het groene vakgebied. Na zijn hoveniersopleiding bleef hij een klein jaar als hovenier werkzaam, maar door bedrijfsomstandigheden werd hij gedwongen uit te kijken naar een andere werkgever. Hoveniers die door Coen werden benaderd konden destijds helaas geen nieuwe medewerkers gebruiken. Coen vond dus geen emplooi en zocht daarom buiten de bedrijfstak verder naar werk. Dat werd uiteindelijk de isolatietechniek. Coen bekwaamde zich hierin, maar enthousiast werd hij er niet van. De hovenierspraktijk bleef hem trekken. Na vier jaar isolatiepraktijk kreeg Coen de gelegenheid zich bij “de Kunst” te bewijzen. Terug in de wereld van de hoveniers. Hij vond zijn draai binnen de hovenierswereld al snel bij ons terug. Inmiddels is Coen een gewaardeerde kracht die vooral bij de aanleg van tuinen wordt ingezet. Hij steekt z’n handen uit de mouwen om mooie stukjes wereld nog net iets mooier te maken.

Maarten

Maarten de Bruine trad in 2016 toe tot ons team, maar hij was al sinds 2012 was hij bij “De Kunst” betrokken als “vaste” vakantiekracht en stagiair. Na het voltooien van zijn opleiding ging hij als gediplomeerd hovenier aan de slag in de buitendienst en was hij inzetbaar voor zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen. Na die praktijkjaren stapte Maarten over naar de binnendienst: hij nam het voorbereidend teken- en rekenwerk dat aan ieder nieuw project voorafgaat voor zijn rekening. Inmiddels heeft Maarten zich ontwikkel tot een echte hybride die de voordelen van beide praktijken combineert. Twee dagen per week tovert hij de schetsen van Kees om tot gedetailleerde 3D ontwerpen die niets aan de verbeelding overlaten. Daarnaast draait hij mee in de andere voorbereidingen, zoals het ontwikkelen en uitwerken van beplantingsplannen en het maken van technische tekeningen. De andere dagen werkt Maarten weer in de buitendienst van de hovenierspraktijk. Bestraten, complete tuinen aanleggen: Maarten is een echte allrounder die binnen “De Kunst” alle kansen krijgt zijn veelzijdig ten volle te benutten.

Wim

Wim heeft net als Maarten al tijdens zijn opleiding kennis gemaakt met “De Kunst”. Wim heeft zich inmiddels tot specialist tuinaanleg ontwikkeld. Hij wordt graag uitgedaagd om gewaagde ontwerpen te realiseren. Als het even kan met mooie bouwkundige constructies, zoals veranda’s, pergola’s, carports en schuren. Menig prieel en vlonder is onder zijn vakbekwame handen ontstaan. Wim zorgt er samen met zijn team voor dat het allemaal tot in de puntjes gerealiseerd wordt zodat de opdrachtgever tevreden is. Wim werkt zeer gestructureerd, hij is meedenkend en oplossingsgericht. Dat komt uitstekend van pas bij hoveniersprojecten als de onze die niet zelden zo complex van aard zijn dat er in elke fase van het traject wel praktische problemen te tackelen zijn. Wim is een groene bouwer die van wanten weet!

Albert

Albert is allround hovenier en één van onze specialisten op het gebied van tuinaanleg. Daarin neemt hij de verantwoordelijke taak van voorman op zich en werkt uiteraard hard mee om samen met collega’s prachtige tuinen te realiseren. Van het vakkundig leeghalen van de tuin en verzetten van grond tot en met het ingraven en aanleggen van beregening, verlichting, het bestraten van (half)verhardingen, aanbrengen van bouwkundige constructies, het beplanten van de nieuwe plantvakken en het uitrollen van de laatste graszoden, een echte hovenier in breedste zin van het woord. Albert zorgt er in samenwerking met zijn team voor dat het werk efficiënt en vakkundig uitgevoerd wordt, improviseert waar nodig en voert gedisciplineerd alle werkzaamheden uit om tot een uitstekend eindresultaat te komen. Daarnaast is Albert een gezellige en joviale kerel in omgang en heeft passie voor mooie tuinen. Hij maakt daarmee opdrachtgevers, maar ook zijn collega’s gelukkig

Nathan

Nathan is een jong talent. Hij is nog in opleiding en gaat 1 dag per week naar school om ook in theoretisch opzicht een vakbekwaam hovenier te worden. Toch leert hij het meeste in de dagelijkse praktijk in de open buitenlucht, samenwerkend met zijn meer ervaren collega’s. Nathan is een harde en leergierige werker die ervan houdt om samen met zijn collega's mooie tuinen te creëren. Stap voor stap. Daarnaast werkt hij netjes en streeft hij bij iedere tuin naar een goed eindresultaat. Hoe jong ook, hij staat zijn mannetje, vooral in de aanleg van tuinen.

Gerrald

Gerrald loopt inmiddels al wat heel jaren bij ons door middel van stage via school en is daarnaast ook inzetbaar in zijn vakanties. Na het afronden van zijn hoveniersopleiding op MBO niveau 2 gaat Gerrald nog een stap verder door zich op niveau 3 te storten. Eén dag per week gaat Gerrald naar school om zichzelf meester te maken over de theorie achter ons groene vak. De rest van de week loopt en werkt Gerrald met één van onze vaste teams mee in de praktijk om te ervaren wat ervoor nodig is om een allround hovenier te worden. Gerrald is een harde, ijverige werker, is een echte teamspeler, levert al zijn werkzaamheden tot in de puntjes op, en is vrijwel altijd in een goed bui. We zien hem graag groeien in zijn mogelijkheden en het zal duidelijk zijn: we zien het in én met hem zitten!

Arjan

Net als Roeland komt Arjan uit een hele andere sector, namelijk de logistieke sector. Hij sprong in het diepe en stapte over naar de groene wereld, en er ging letterlijk een wereld voor hem open. Met al zijn werkervaring, weliswaar in een andere sector, komt Arjan goed uit de verf en draait hij gemakkelijk mee in één van onze teams. Arjan is handig, meedenkend, werkt gestructureerd en is leergierig wat door zijn collega’s erg gewaardeerd wordt. Inmiddels heeft hij zijn draai goed gevonden in ons team en heeft de stap genomen om een hoveniersopleiding te volgen om zichzelf ook de theorie achter de praktijk eigen te maken.

Charlotte

Charlotte is een groot liefhebber van het ‘groene vak’ en vooral een echte plantenliefhebber. Ze is de enige vrouw in ons midden. Ze werkt geregeld met onze teams mee, zowel in het onderhoud als in de aanleg van tuinen. Ze is echter niet in vaste dienst. Toch loopt ze er zeker niet voor spek en bonen bij; ze is helemaal opgenomen in onze kring. Charlotte werkt in het hoogseizoen wekelijks mee op een project waar ze op dat moment nodig is. In de winter heeft ze haar bezigheden elders. Door haar collega’s ook wel ‘winterslaap’ genoemd, om in de lente weer te ontwaken en weer met ons mee te draaien in de tuin. Charlotte is een hardwerkende vrouw met oog voor detail. Ze werkt het liefst is ze met planten. Van het uitzetten en aanplanten van beplanting tot en met en het snoeien ervan. Ze ziet er toch ook niet tegenop om complete klinkerpaden aan te leggen of hele velden aan graszoden uit te rollen. Charlotte doet het graag. We zijn we erg blij met zo’n gemotiveerde echte tuinvrouw!

Harm

Harm is onze vliegende keep en dat kunt u letterlijk nemen. Harm is namelijk helikopterpiloot en daarnaast de jongere broer van Kees. Harm heeft een fascinatie voor techniek en op de dagen dat hij niet boven de aarde zweeft, is hij voor “De Kunst” beschikbaar om zijn kennis en ervaring in de techniek in te zetten voor gecompliceerde projecten of anders zijn kennis te delen met de andere leden van het team. Voor Harm is het steeds weer een uitdaging om iets dat velen voor onmogelijk houden, alsnog voor elkaar te krijgen.

Obbe

Obbe is een extra aanvulling op het team, een viervoeter met grote belangstelling voor alles wat groeit en bloeit. Obbe is een Friese Stabij (mooie naam!), een jachthond van Nederlandse bodem. Obbe is officieel de hond van Kees. Obbe levert op zijn geheel eigen wijze een bijdrage aan de werksfeer door iedereen hartelijk te begroeten, of door enthousiast door de velden te struinen op jacht naar mollen onder meer. Daarnaast door soezerig aanwezig bij presentaties en vergaderingen die daardoor nog meer ontspannen verlopen. Obbe heeft een eigen aandeel in de werksfeer, hij hoort er helemaal bij!
Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-instagram

Instagram

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten