takken-boven
takken-onder Stiften

Wij

De Kunst van het Scheppen, dat kan letterlijk worden genomen in de zin van een spade in de grond en figuurlijk: de creatie van iets nieuws.

Er is nog een andere kunst van het scheppen: het scheppen van orde, het plegen van onderhoud dus.

Dat zijn de drie voornaamste aspecten van ons zo veelzijdige (en veeleisende) vak. Gelukkig is De Kunst van het Scheppen inmiddels genoeg gegroeid om voor al die aspecten specialisten in huis te hebben.

We stellen ze graag aan u voor!

Weten hoe het allemaal zo gekomen is? Lees dan hier over onze onstaansgeschiedenis.

Kees van Grootheest

Kees is als oprichter en creatief brein van De Kunst van het Scheppen bij elk nieuw project betrokken, maar Kees is in zijn element als er een nieuw tuinontwerp moet worden gemaakt. Met respect voor omgeving, aard en wensen van de opdrachtgever tekent Kees voor een ontwerp dat verrast en boeit, in alle seizoenen. Met veel gevoel voor vormgeving en respect voor wat de natuur vermag realiseert Kees ontwerpen die overtuigen en die de gezonde basis zijn onder de groei van de Kunst van het Scheppen.

Evan Kroon

Waar Kees de creatieve kant voor zijn rekening neemt is Evan het praktische brein achter De Kunst van het Scheppen. Evan is de dirigent van de uitvoering. Hij maakt als manager de planning, zet de juiste medewerkers in en verzint creatieve technische oplossingen voor tal van praktische problemen. Zo vindingrijk als Kees is in het ontwerpen, zo is Evan dat in de uitvoering. Hij omarmt de nieuwste technieken en inzichten en staat borg voor de kwaliteit van het eindproduct.

Jeroen

Jeroen Jager is een ervaren hovenier die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij is onze specialist onderhoud. Hij zorgt voor orde en regelmaat in de tuin, zet de puntjes op de i en streeft altijd naar een hoge kwaliteit, naar verbetering van de tuin. Hij is doelgericht en daagt zichzelf en collega’s voortdurend uit om nog beter te worden. Jeroen is klantgericht, hij denkt graag mee en heeft in de praktijk inmiddels zoveel ervaring en kennis opgedaan dat hij voor zijn collega’s een bron van informatie en inspiratie is geworden. Altijd bereid een helpende hand toe te steken en, behalve een professional, ook nog steeds een echte ‘liefhebber’.

Coen

Coen is terug van weggeweest in het groenvak. Na zijn hoveniersopleiding was hij een klein jaar als hovenier werkzaam maar door bedrijfsomstandigheden en de crisis werd hij gedwongen elders werk te zoeken. Hoveniers die door Coen werden benaderd konden destijds helaas geen nieuwe krachten gebruiken en daarom zocht hij noodgedwongen ergens anders. Hij maakte kennis met een andere tak van sport, namelijk de isolatietechniek. Coen maakte hier zijn werk van, maar kreeg het er toch nooit echt warm van. Na vier jaar was de heimwee naar zijn oude vak te sterk en kwam Coen ‘’De Kunst’’ versterken. Binnen de kortste keren vond hij zijn draai binnen de hovenierswereld weer terug. Inmiddels draait Coen helemaal mee met het team. Hij steekt z’n handen uit de mouwen om mooie stukjes wereld nog net iets mooier te maken.

Maarten

Maarten de Bruine trad eind 2016 toe tot ons team, maar hij was al sinds 2012 bij “De Kunst” betrokken als vakantiekracht en stagiair. Na zijn opleiding ging hij als vakbekwaam hovenier aan de slag in de buitendienst. Hij werd ingezet voor zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen. Inmiddels is dat verleden tijd. Tegenwoordig schept Maarten namelijk andere Kunst. Hij is onze (mede)tekenaar/planuitwerker buitenruimten. Tijdens zijn hoveniersopleiding en zijn stage raakte hij al in aanraking met dit aspect van het vakgebied en nu is het ‘menens’. Samen met Kees doet Maarten nu de voorbereiding van het praktische traject. Van het inmeten van een kavel tot en met het meedenken en uitwerken van complete inrichtingsplannen; het voorwerk is niet langer alleen aan Kees voorbehouden, ook dat is nu teamwerk geworden. Zo draagt Maarten zijn eigen steentje bij aan ‘’De Kunst’’.

Wim

Wim heeft ook al tijdens zijn opleiding al kennis gemaakt met “De Kunst”. Wim is onze specialist aanleg. Hij wordt graag uitgedaagd om gewaagde ontwerpen te realiseren, als het even kan met mooie bouwkundige constructies, zoals veranda’s, pergola’s, carports en schuren. Menig prieel en vlonder is onder zijn vakbekwame handen ontstaan. Wim zorgt dat het allemaal tot in de puntjes gerealiseerd wordt samen met zijn team en is pas tevreden als de opdrachtgever dat ook is. Wim werkt gestructureerd, is klantgericht, meedenkend en zeer oplossingsgericht tijdens alle verschillende werkzaamheden en fases tijdens de tuinaanleg. Een echte ‘vakbekwame groene bouwer’ dus.

Erwin

Erwin is onze hoop voor de toekomst. Hij is nog in opleiding, gaat 1 dag per week naar school om ook in theoretisch opzicht een vakbekwaam hovenier te worden, maar het meeste leert hij in de dagelijkse praktijk waar hij graag de handen uit de mouwen steekt en een snelle leerling blijkt. Hoe jong ook, hij staat zijn mannetje, vooral in de aanleg van tuinen.

Robert

Robert is een jong talent dat zich in de praktijk al behoorlijk begint te ontwikkelen, maar in theoretisch opzicht nog wel een beetje bijgeschoold kan worden. Daarom gaat Robert een dag per week naar school om zichzelf meester te maken van allerlei kennisfeiten die de basis vormen van ons groene vak. Net als Erwin leert Robert toch het liefst en ook het meeste in de open lucht. Hij is een harde en leergierige werker die ervan houdt om in teamverband mooie dingen te maken. Robert is een echte dienstverlener die constructief naar een goed eindresultaat toe werkt en daarvan kan genieten.

Gerrald

Gerrald loopt stage bij ons. Eén dag in de week loopt en werkt Gerrald met één van onze vaste teams mee in de praktijk om te ervaren wat ervoor nodig is om een allround hovenier te worden. Hij zit in het laatste jaar van zijn vmbo-opleiding Groen in Barneveld. Gerrald begint het werk als hovenier inmiddels al aardig onder de knie te krijgen. Om nog professioneler te worden gaat hij dan volgend jaar de hoveniersopleiding in Zwolle volgen. Daarna kan hij zich volledig richten op dit mooie vak. We zien hem graag groeien in zijn mogelijkheden en het zal duidelijk zijn: we zien het in hem zitten!

Mark

Mark loopt ook stage bij ons. Mark volgt de hoveniersopleiding en hij gaat 4 dagen per week naar school in Nijkerk. Eén dag per week komt hij ons versterken en draait hij mee met een van de teams. Langzaam bouwt hij aan zijn carrière in de hovenierspraktijk en gelukkig blijkt dat hij er talent voor heeft. Hij heeft oog voor wat er gedaan moet worden, denkt mee over hoe het uit te voeren. Daarnaast zorgt hij behalve voor zijn eigen ontwikkeling ook voor een goede werksfeer binnen het team. Een gezellige, goede kracht dus, een aanwinst voor later.

Harm

Harm is onze vliegende keep en dat kunt u letterlijk nemen. Harm is namelijk helikopterpiloot en daarnaast het broertje van Kees. Harm heeft een fascinatie voor techniek en op de dagen dat hij niet boven de aarde zweeft, is hij voor “De Kunst” beschikbaar om zijn kennis en ervaring in de techniek in te zetten voor gecompliceerde projecten of anders zijn kennis te delen met de andere leden van het team. Voor Harm is het steeds weer een uitdaging iets dat velen voor onmogelijk houden, alsnog voor elkaar te krijgen.

Obbe

Obbe is een extra aanvulling op het team, een viervoeter met grote belangstelling voor alles wat groeit en bloeit. Obbe is een Friese Stabij (mooie naam!), een jachthond van Nederlandse bodem. Obbe is officieel de hond van Kees. Obbe levert op zijn geheel eigen wijze een bijdrage aan de werksfeer door iedereen hartelijk te begroeten, enthousiast door de velden te struinen, op jacht naar mollen onder meer, of soezerig aanwezig te zijn bij presentaties en vergaderingen. Inmiddels hoort Obbe er helemaal bij!
Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-instagram

Instagram

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten