takken-boven
takken-onder Stiften

Wij

De Kunst van het Scheppen, dat kan letterlijk worden genomen in de zin van een spade in de grond en figuurlijk: de creatie van iets nieuws.

Er is nog een andere kunst van het scheppen: het scheppen van orde, het plegen van onderhoud dus.

Dat zijn de drie voornaamste aspecten van ons zo veelzijdige (en veeleisende) vak. Gelukkig is De Kunst van het Scheppen inmiddels genoeg gegroeid om voor al die aspecten specialisten in huis te hebben.

We stellen ze graag aan u voor!

Weten hoe het allemaal zo gekomen is? Lees dan hier over onze onstaansgeschiedenis.

Kees

Kees is als oprichter en creatief brein van De Kunst van het Scheppen bij elk nieuw project betrokken, maar Kees is in zijn element als er een nieuw tuinontwerp moet worden gemaakt. Met respect voor omgeving, aard en wensen van de opdrachtgever tekent Kees voor een ontwerp dat verrast en boeit, in alle seizoenen. Met veel gevoel voor vormgeving en respect voor wat de natuur vermag realiseert Kees ontwerpen die overtuigen en die de gezonde basis zijn onder de groei van de Kunst van het Scheppen.

Evan

Waar Kees de creatieve kant voor zijn rekening neemt is Evan het praktische brein achter De Kunst van het Scheppen. Evan is de dirigent van de uitvoering. Hij maakt als manager de planning, zet de juiste medewerkers in en verzint creatieve technische oplossingen voor tal van praktische problemen. Zo vindingrijk als Kees is in het ontwerpen, zo is Evan dat in de uitvoering. Hij omarmt de nieuwste technieken en inzichten en staat borg voor de kwaliteit van het eindproduct.

Jeroen

Jeroen is een ervaren hovenier die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Hij is onze specialist onderhoud. Hij brengt orde en regelmaat in de tuin, zet de puntjes op de i en streeft altijd naar een hoge kwaliteit, verbetering van de tuin, is doelgericht en daagt zichzelf en collega’s uit om steeds alles uit de kast te halen om de mooiste resultaten te bereiken en de tuin in topconditie te houden. Jeroen is klantgericht, denkt graag mee en heeft in de praktijk zoveel ervaring en kennis opgedaan dat hij ook voor zijn collega’s een bron van informatie en inspiratie is. Altijd bereid een helpende hand toe te steken en, behalve professional, ook nog steeds een echte ‘liefhebber’.

Coen

Met Coen verwelkomden we net als Jeroen een al wat meer ervaren hovenier. Na zijn hoveniersopleiding vond hij werk in de sector, maar de recessie maakte daaraan een einde. Coen bekwaamde zich in de isolatietechniek, maar de heimwee naar het mooie groene tuinwerk bleef. Na vier jaar isoleren was de grens bereikt en nu vindt Coen emplooi bij De Kunst, tot wederzijds genoegen. Coen is sociaal, collegiaal en steekt zijn handen graag uit de mouwen om mooie stukjes wereld een stuk mooier te maken.

Maarten

Maarten trad in november 2016 toe tot ons team, maar al sinds 2012 was hij bij “De Kunst” betrokken als vakantiekracht en stagiair. Na zijn opleiding ging hij als hovenier aan de slag in de buitendienst en was hij inzetbaar voor zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen. Hedendaags schept Maarten andere Kunst. Hij is onze (mede)tekenaar/planuitwerker buitenruimten. Op zijn hoveniersopleiding tijdens zijn stage raakte hij al in aanraking met werk op dit vakgebied. Dit gaat hij nu, samen met Kees, voortzetten. Van het inmeten van een kavel tot en met het meedenken en uitwerken van complete inrichtingsplannen. Zo draagt Maarten zijn steentje bij aan ‘’De Kunst’’.

Wim

Wim heeft ook al tijdens zijn opleiding kennis gemaakt met “De Kunst”. Hij is onze specialist aanleg. Hij wordt graag uitgedaagd om gewaagde ontwerpen te realiseren, als het even kan met mooie bouwkundige constructies, zoals veranda’s, pergola’s, carports en schuren. Menig prieel en vlonder is onder zijn vakbekwame handen ontstaan. Een echte ‘groene bouwer’ dus.

Erwin

Erwin is onze hoop voor de toekomst. Hij is nog in opleiding, gaat 1 dag per week naar school om ook in theoretisch opzicht een vakbekwaam hovenier te worden, maar het meeste leert hij in de dagelijkse praktijk waar hij graag de handen uit de mouwen steekt en een snelle leerling blijkt. Hoe jong ook, hij staat zijn mannetje, vooral in de aanleg van tuinen.

Robert

Robert is een jong talent dat ons team is komen versterken. Eén dag in de week wordt hij in theoretisch opzicht bijgeschoold op de hoveniersopleiding. De andere dagen van de week krijgt hij de fijne kneepjes van het vak bijgebracht door zijn collega’s die hem klaarstomen voor het “grote werk.

Harm

Harm is onze vliegende keep en dat kunt u letterlijk nemen. Harm is namelijk helikopterpiloot en daarnaast het broertje van Kees. Harm heeft een fascinatie voor techniek en op de dagen dat hij niet boven de aarde zweeft, is hij voor “De Kunst” beschikbaar om zijn kennis en ervaring in de techniek in te zetten voor gecompliceerde projecten of anders zijn kennis te delen met de andere leden van het team. Voor Harm is het steeds weer een uitdaging iets dat velen voor onmogelijk houden, alsnog voor elkaar te krijgen.

Jacco

Jacco is onze buitenbeen. Hij is namelijk niet in dienst en toch ook een beetje wel. Hij is onze vaste zzp’er en regelmatig in de bedrijfskleding van de “De Kunst” te bewonderen. Jacco is geboren in Zuid Afrika en heeft de favoriete sport van zijn vaderland in zijn hart gesloten: hij speelt rugby. Door de week traint hij zijn lijf en leden bij de verwezenlijking van onze opdrachten. Onnodig te zeggen dat de discipline en het doorzettingsvermogen van Jacco van hoog niveau zijn!

Gerrald

Gerrald loopt stage bij ons. Eén dag in de week loopt en werkt Gerrald met een van onze vaste teams mee in de praktijk om te ervaren wat het beroep van een hovenier inhoudt en om zichzelf natuurlijk te ontwikkelen als jonge werker. Hij zit in het laatste jaar van zijn vmbo opleiding Groen in Barneveld. Gerrald begint het werk als hovenier inmiddels al aardig onder de knie te krijgen en gaat dan ook volgend jaar de hoveniersopleiding in Zwolle volgen en zal zich dan ook volledig richten op dit mooie vak.

Mark

Mark loopt ook stage bij ons. Mark volgt ook een hoveniersopleiding en gaat 4 dagen per week naar school in Nijkerk. Eén dag per week komt hij ons versterken en draait hij mee met het team. Langzaam bouwt ook hij zijn carrière op binnen in de hovenierspraktijk en ook hij blijkt een talent. Hij heeft oog voor het werk, denkt vooruit en zorgt naast zijn eigen ontwikkeling voor een goede werksfeer binnen het team. Een gezellige, goed kracht dus.

Obbe

Obbe is een extra aanvulling op het team, een viervoeter met grote belangstelling voor alles wat groeit en bloeit. Obbe is een Friese Stabij (mooie naam!), een jachthond van Nederlandse bodem. Obbe is officieel de hond van Kees. Obbe levert op zijn geheel eigen wijze een bijdrage aan de werksfeer door iedereen hartelijk te begroeten, enthousiast door de velden te struinen, op jacht naar mollen onder meer, of soezerig aanwezig te zijn bij presentaties en vergaderingen. Inmiddels hoort Obbe er helemaal bij!
Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
3 weken, 1 dag terug

https://t.co/jKoTHAcAL9

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten