Rotstuin

Terug van nooit weggeweest: de rotstuin. Een tuin met veel grote natuurstenen, beplant met veel klein blijvende planten die weinig verzorging nodig hebben. Maar pas op: dit type tuin stelt hoge eisen aan ontwerp en aanleg. Alle aspecten moeten kloppen, dat luister precies.

De grond moet schraal zijn en dat blijven, kalkachtig, droog! Door hoogteverschillen te creëren krijgt een tuin als deze meer diepte en het wordt nog beter als er een kleine waterstroom kan worden ingepast, met enig verval, een watervalletje bijvoorbeeld.

De rotstuin vergt niet veel ruimte, is dus uitermate geschikt voor kleine oppervlakken Of, waarom niet: laat de rotstuin een onderdeel vormen van een groter geheel, zoals een belevenistuin met verschillende stijlen en sferen. Een rotstuin als onderdeel van een Japanse tuin, prima combinatie!

Waar de rotstuin zich ook uitstekend voor leent: fungeren als voortuin. Omdat de planten klein en laag blijven, ze niet veel aandacht vergen en het resultaat toch plezierig is om naar te kijken, ook vanuit huis (hoogteverschil inbouwen).

Een rotstuin, één van de vele mogelijkheden waarover De Kunst van het Scheppen beschikt om jouw leven mooier, aangenamer en groener te maken.