Wellnesstuin

In feite is iedere goed gelukte tuin een wellnesstuin, want goed voor hart en ziel. Toch bedoelen we met deze term iets anders, namelijk een tuin die er helemaal voor is ingericht. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een jacuzzi, een sauna, een zwembad of -nog mooier en natuurlijker- een zwemvijver.

Misschien bouwen we nog een kleedruimte en installeren we een buitendouche, waarschijnlijk leggen we terrassen aan om het allemaal nog iets relaxter te maken.
De constante in wellnesstuinen: water. In verdampte of verwarmde staat, of juist geschikt om af te koelen, het is een bron van ontspanning en welbehagen.
Om een misverstand uit de weg te ruimen: een wellnesstuin hoeft niet kostbaar te zijn. Zo zijn er tegenwoordig opblaas jacuzzi’s en een zwembad hoeft ook niet permanent te zijn.

Met de vormgeving van een wellnesstuin kunnen we alle kanten op: van koel-zakelijk tot en met een uitermate natuurlijke look, denk aan een zwemvijver en ruwhouten constructies van bijgebouwen, misschien een watervalletje of een mooie fontein? Mogelijkheden genoeg!
Verwant aan de wellnesstuin is natuurlijk de watertuin, maar die laatste wordt vaak met een anders oogmerk ontworpen en aangelegd, meer op uiterlijk dan op functionaliteit, namelijk.