takken-boven
takken-onder Stiften

designtuin

Designtuin

Strak aangeharkt grind, een rechthoekige vijver, omzoomd door betonranden of natuursteen, strakke hagen van buxus of taxus: de designtuin wordt met een bijna wiskundige precisie aangelegd. Een paar leibomen beperken de inkijk van buren. Gazons worden afgeschermd door cortenstaal of rvs, een betonrand kan ook. Aan het tuinmeubilair worden hoge eisen gesteld en daarnaast mogen kunstwerken in deze omgeving eigenlijk niet ontbreken.

Net zo min als glas, doorzichtig of gekleurd, als afscheiding of als windvanger. Glas voegt stijl en allure toe aan het strakke design van dit moderne type tuin.

Een echte designtuin heeft ruimte nodig, een weids vergezicht is de bedoeling. Met water, grind, rvs en strakke beplanting. Met dat laatste, vooral in de vorm van heggen en selectief gekozen grassoorten bijvoorbeeld, bouwt de designer aan een tuinconcept dat in alles een strakke regie ademt. En daarmee eens te meer duidelijk maakt dat een designtuin een monumentale vorm van mensenwerk is.

Strak, ingetogen en beheerst is de designtuin. Haakse hoeken, strakke contouren, overzichtelijk en esthetisch: als een kubistisch schilderij.

Hardhouten vlonders, of vlonders van bamboe, subtiel gearrangeerde brokken natuursteen zijn inmiddels bijna klassiek geworden elementen van deze tuinen, net als in vorm geknipte bomen en struiken die het strakke plaatje compleet maken.

Een designtuin biedt in bijna alle seizoenen ongeveer dezelfde aanblik. Veel onderhoud is niet nodig, maar het luistert wel nauwer dan bij andere tuinen.

Een designtuin heeft ruimte nodig, op kleine schaal is het concept niet echt herkenbaar als zodanig. Daarom betreft het vaak villatuinen

Kijk ook eens op: daktuinenwatertuinenklassieke tuinenbedrijfstuinenopenbaar groen of de romantische tuin, de rotstuin of de oosterse tuin.

Of de onderhoudsarme tuinde kleine tuinde verticale tuinspel- en speeltuinende natuurlijke tuinde leeftuinde voortuin, we kunnen er een kunststukje van maken!

Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd geraakt?
icon-twitter

Twitter

Kunstscheppen
1 maand, 2 weken terug

https://t.co/OQYDBpeI4J

Contact

De Kunst van het Scheppen
Kees van Grootheest
E info@dekunstvanhetscheppen.nl
T +31 (0)341 35 05 26
F +31 (0)341 35 12 46
A Veldwijkweg 5b
    3882 TL Putten