Spel en sport (speel)tuin

Bomen om je achter te verstoppen of om hutten in te bouwen, stevige takken om schommels aan te hangen, kunstgrasvelden om je slag te verbeteren of passeerbewegingen te oefenen... Een ingegraven trampoline voor de hoogste sprongen: voor kinderen kan een tuin een avontuurlijk en inspirerend belevenispark zijn.

De Kunst van het Scheppen verstaat de kunst van het ontwerpen van tuinen die kinderen boeien en uitdagen terwijl de ouders zorgeloos kunnen genieten van de visuele aspecten van hun tuin. Veilig spelen, relatief weinig onderhoud en toch natuurlijk mooi in alle seizoenen. Moeilijk te combineren, al die verschillende doelen? Het kan verwezenlijkt worden, dat ondervinden we in de praktijk. Daar is dan wel fantasie en durf voor nodig.

We integreren de speeltoestellen in het ontwerp dat er a.h.w. omheen wordt gebouwd. Groeien de kinderen op? Dan verwijderen we de speeltoestellen en maken er een verblijfs- of leeftuin van om met gezin en/of familie en vrienden optimaal te genieten van buitenzijn!

Een speeltuin, een romantische tuin of een klassieke tuin, we ontwerpen en maken het. Met respect voor de omgeving, de bebouwing en voor de natuur maken we het waar.

Echte leeftuinen, parkachtige tuinen of onderhoudsarme tuinen: De Kunst van het Scheppen ontwerpt, realiseert en onderhoudt zulke tuinen. Met terrassen, pergola’s, waterpartijen, een tuinpaviljoen of een zwemvijver. We bouwen ook een mooi hek, een schuur met een pannen- of een rietdak, een carport of een tuinprieel. Naar ons eigen of een bestaand ontwerp, ambachtelijk, elegant of stoer.

Het zijn maar een paar van de vele voorbeelden van wat De Kunst van het Scheppen op het gebied van groenvoorzieningen vermag.